Joulukuu: Joulun odotus

posted in: Kuukausikirje | 0

Joulun odotus

”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa,
loistaa valkeus” (Jes.9:1)

Vanhurskauden valon loistaessa kuoleman varjot tulevat väistymään. Rikkomuksemme, jotka ovat pimentäneet maailman, on kokonaan pois pyyhitty Jeesuksen viattomalla verellä. Vapahtaja tuli maailmaan ja avasi tien Taivaallisen Isämme luo.

Siksi voimme tänään iloita. Me, jotka olimme pimeässä, nyt voimme nähdä! On aika riemuita Jumalamme edessä, niin kuin suuren saaliin saaneina, sillä Herra on katkaissut kaikki kahleemme ja päästänyt orjat vapauteen!

”Sinä teet kansan suureksi, annat sille suuren ilon. He iloitsevat sinun edessäsi, niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan” (Jes.9:2)

Jouluna voimme antaa enemmän aikaa Herralle, odottaa hänen ilmestymistään ja luottaa hänen johdatukseensa. Jeesus ei tullut maailmaamme meitä tuomitsemaan, vaan meidät pelastamaan.

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen harteillaan on herruus, ja hänen nimensä on ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas.” (Jes.9:5)

Sota ihmiskunnan ja Jumalan välillä on nyt lopullisesti ohi. Jeesus on Rauhanruhtinas ja avun tuoja jokaiselle ihmiselle. Mitä sinä odotat? Mikä on sinun toiveesi tai tarpeesi tänä Jouluna? Herra odottaa saavansa auttaa ja siunata juuri sinua. Odotetaan yhdessä mitä hyvää Jumala on meille valmistanut.

Rauhallista ja siunattua Joulua,
Sami ja Tiina Hartikainen